Pompoen wortelsoep met kikkererwten

Pompoen wortelsoep met kikkererwten

Een lekkere en verwarmende soep voor tijdens de koudere dagen.

 

Benodigdheden
– soeppan
– koekenpan
– 1 kleine pompoen, in stukken gesneden
– 1 eetlepel ghee of kokosolie
– 2 wortels, in stukken gesneden
– 1 liter biologische groentebouillon
– 1 theelepel gember poeder of een stukje, 3cm, fijngehakte verse gember 
– 1 theelepel gemalen kardemon
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 eetlepel masalakruiden
– ½ theelepel kurkuma
– 1 teentje knoflook of een halve theelepel Hing/ Asafoetida
– 100 gram kikkererwten
– kokosmelk naar smaak
– 1 halve witte ui/ of 1 eetlepel zwarte saffraan
–  snufje Himalaya zout
– eventueel een snufje chilipeper poeder
– verse koriander

Bereidingswijze
Stap 1.Kook in 200 ml water 100 gram gedroogde kikkererwten. Als je kikkererwten uit een potje gebruikt dan hoeft dat niet, let op dat je de helft van de inhoud gebruikt.  Spoel de kikkererwten wel met water af.
Stap 2. Fruit in een koekenpan een teentje knoflook of Hing en een halve ui/ zwarte saffraan met ghee of kokosolie.
Stap 3. Voeg de kikkererwten en een theelepel masala toe.
Stap 4. Bak het geheel 4 minuten.
Stap 5. Bak in de soeppan de gesnipperde ui/ zwarte saffraan, de gember en de gemalen kruiden.
Stap 6. Voeg een beetje bouillon toe totdat het mengsel onder water staat en kan inkoken.
Stap 7. Doe de pompoen en wortel erbij.
Stap 8. Giet de rest van de bouillon toe en kook de groenten tot ze gaar zijn.
Stap 9. Voeg de kokosmelk toe.
Stap 10. Pureer het geheel en voeg naar smaak zout en peper toe.
Stap 11. Doe als topping de gebakken kikkererwten en verse koriander erbij. Eet smakelijk!

 

 

Login

Register | Lost your password?