Lassi

Lassi

Lassi is een probiotische drank die veel voorkomt in Ayurveda. Het bestaat voornamelijk uit yoghurt, water en kruiden. Het geeft jouw spijsvertering een krachtige boost en is nog heerlijk ook! 

Benodigdheden

– Blender
– 1 kopje gewone yoghurt (gebruik geitenyoghurt of niet-zuivelyoghurt voor Kapha)
– 1 kopje kokoswater (gebruik bronwater voor Kapha)
– 1/4 theelepel kaneel
-1/8 theelepel kurkuma
– 1/8 theelepel gemberpoeder
– groot snuifje kardemompoeder
– 3 saffraanstempels
– eventueel 1/2 theelepel vanille-extract
– eventueel 2 theelepels honing (gebruik ahornsiroop voor Pitta)

 

Bereidingswijze

Stap 1. Plaats de yoghurt en kokoswater in een grote beker (blender beker) of kleine mengkom.
Stap 2. Voeg de kaneel, kurkuma, gember, kardemom, saffraan, vanille en honing toe.
Stap 3. Meng alles goed met een mixer of blend het in de blender gedurende 30 tot 60 seconden.
Stap 4. Neem 1/2 kopje lassi direct na een maaltijd of tussen de maaltijden door om de spijsverteringsvuur te stimuleren, een gezonde darmflora te bevorderen en de symptomen van gas en een opgeblazen gevoel te verminderen.
Stap 5. Geniet en zorg goed voor je zelf!
Stap 6. Bewaar het eventueel in een luchtdichte beker of pot in de koelkast. Het is 5 tot 6 dagen houdbaar. Ayurvedisch gezien is het aan te raden om het iedere keer vers te bereiden en niet direct uit de koelkast te drinken.

Login

Register | Lost your password?