Qigong

Qigong is een eeuwenoude Chinese stijl van beweging en meditatie. Qi is “levenskracht” (ook wel Ki, Chi of Prana genoemd) en Gong betekent “bewegen”. De basis van mijn lessen is Zhineng Qigong. Zhineng Qigong is een medische vorm van Qigong ontwikkeld door dr.Pang Ming. Dr.Pang Ming is de initiator van de Huaxi Zhineng Qigong Clinic & Trainingcenter, de grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld. Bij Zhineng Qigong wordt gewerkt met de universele Qi, Hunyuan Qi. De universele Qi is puur en zuiver en kan direct opgenomen worden door het lichaam.

Door middel van rustige bewegingen in een meditatieve vorm werk je met Qi. Zo herken je blokkades in het lichaam en los je ze op. Je opent de meridianen en laat de energie weer stromen. Je lichaam wordt opgeladen met Qi en ontspannen. Je zult merken dat je lichaam sterker, gezonder en soepeler wordt. Je versterkt met het beoefenen van Qigong het zelfgenezend vermogen en het zelfbewustzijn. Je brengt de geest tot rust. Emotioneel kom je in balans, de gedachtes worden helder en de concentratie neemt toe. Bij regelmatige beoefening merk je sneller resultaat. In bepaalde Aziatische landen wordt Qigong iedere ochtend beoefend, voornamelijk door ouderen die vitaal willen blijven. Wellicht ken je het wel van een plaatje van een grote groep Chinese ouderen die in een park trage bewegingen doen…Dat is hoogstwaarschijnlijk Qigong!

Ik bied de mogelijkheid om Qigong als individuele trainingen, workshops en groepstrainingen te doen. Stuur via het contactformulier een bericht voor meer informatie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor gratis Qigong instructievideo’s. Haola!

Login

Register | Lost your password?