About

 

“Consciousness is, was, and shall ever be….Universes come and go.”

 

Welkom! Ik heet Angela Ramsoedh. Ik ben vrouw, hooggevoelig, dromer, moeder, dochter, zus, partner, teacher, student, levensgenieter, nuchter, zweverig, aards, lollig, nederig, onhandig, creatief, enthousiast en nog veel meer. Ik ben Ik, net zoals jij jouw unieke Jij bent. Mijn doel is om jou te helpen om je BewustZijn te vergroten, zodat je weer kan zijn wie je in Essentie bent. Ik gun jou om de regie van je gezondheid in eigen handen te krijgen, zodat je een diepere transformatie kan maken en de energie en helderheid krijgt om te leven naar je levensdoel. Daar kan ik je bij helpen.

“Shine your Inner Light”

 

( Let op: lang verhaal ­čśë het zal┬á ongeveer 3 minuten duren tot het einde van mijn verhaal, afhankelijk van hoe snel je leest natuurlijk en of je tussendoor nog ergens bij stilstaat of doorscrolt).

Sinds mijn jonge jaren ben ik ge├»nteresseerd in de mens, natuur en spiritualiteit. Mijn Hindoe├»stische opvoeding heeft mij onder andere verrijkt met kennis, ceremonies, liefde voor Moeder Aarde, bewustzijn van het Universum, mantraÔÇÖs en energetisch heling. Door de jaren heen verdiepte ik mij in het Boeddhisme, Tao├»sme, Sjamanisme, Tarot en nog meer om dichterbij Mijzelf te zijn. Ik sta overal open voor en volg mijn gevoel hierin. Ik denk niet in hokjes. We zijn allemaal unieke en bijzondere creaties van de Bron en het maakt niet uit welke naam je eraan geeft. Ik heb de krachten van het denken, vertrouwen en liefde mogen ervaren en ervaar dat nog steeds op mijn pad. Ik gun dat iedereen. Het leven in harmonie, in harmonie met jeZelf, met de omgeving en met de natuur. Van gevoelig klein meisje (ik ben fysiek nog steeds niet groot) die altijd verteld werd dat ze “anders” was, ben ik gegroeid naar een Eigenwijze vrouw die in haar kracht staat. Je kent het misschien wel, dat je opeens een “aha” momentje hebt. Zo een “aha” moment had ik ook. Een “aha, ik mag en kan gewoon lekker anders zijn!”. Anders zijn is normaal, want we zijn allemaal anders en toch in verbinding! Hoe mooi is dat?

Ongeveer 24 jaar geleden kwam yoga op mijn pad. In de brugklas mocht ik ochtendactiviteit kiezen voordat de eerste les zou beginnen. Ik koos voor yoga. Niet wetend wat het precies inhield ging ik ernaar toe en ik voelde mij geweldig toen ik er wegging. Het zaadje was gepland. Twee jaar erna koos ik voor Biologie als extra keuzevak (wat veel meer uren innam dan ik eigenlijk nodig had) bij mijn Economie&Maatschappij profiel. Een vreemde combinatie. Ik vond het gewoon leuk en eigenlijk natuur-en scheikunde ook, maar ik deed er niks mee. Na een leuke schoolperiode rondde ik een Bedrijfskundige opleiding af, ging op stage naar Aruba┬á en volgde een WO Marketing opleiding. Tijdens de laatste opleiding koos ik als extra vak “Mandarijn”, omdat ik zes maanden moest wachten om mee te kunnen met een studiereis. Mandarijn kwam jaren later goed van pas bij de Qigong lessen die ik volgde en daarna gaf. Tijdens de studiereis naar India kwam ik weer in aanraking met yoga en spiritualiteit, maar dan iets anders. Ik voelde mij voor het eerst bijzonder sterk verbonden met de Bron. Ik kwam door “aanwezigheidsplicht” op spirituele plekken. Achteraf weet ik dat het een mooie begeleiding is geweest op mijn spirituele pad. Het waren van die situaties waarvan je niet weet waarom je ergens bent, maar dat het wel heel goed voelt. Is het allemaal toeval? Ik geloof niet in toeval.

Tijdens de studiereis zag ik ook voor het eerst echte armoede, het raakte mij erg. Na mijn studie koos ik om vrijwilligerswerk te doen in Paramaribo en daarna in Rio de Janeiro. Vooral het project in Rio de Janeiro zorgde voor onrust binnen de familie. Ik wist dat er veel liefde, en vooral angst, achter zat. Maar soms voel je gewoon dat je iets ├Ęcht moet doen. Gewoon doen, no matter what other people say. Vol vertrouwen (en die van mijn naasten) ging ik op reis. Het was een bijzondere periode en ik ben erg dankbaar voor de ervaringen en levenslessen die ik daar heb geleerd. Vrijwilligerswerk is een vorm van ” seva”, onbaatzuchtige dienstbaarheid, ik raad het iedereen aan.

Terug in Nederland voelde ik een bepaalde druk (van mijzelf) om aan de slag te gaan. Na de opleidingen afgerond te hebben en buitenland ervaring te hebben opgedaan, was het tijd om de eerste stap te nemen naar een succesvolle carri├Ęre. Ik koos, na verschillende sollicitatiegesprekken te hebben gehad, voor een sales baan in een Engels recruitment bedrijf. In contact zijn met mensen, vragen stellen en luisteren naar hun wensen en hen helpen bij het vinden van een passende baan of teamlid vond ik super leuk. Maar de bedrijfscultuur paste niet bij mij. Het werken met targets per dagdeel, deals per maand en lange werkdagen verhoogde mijn Pitta (vuur element). Na enige tijd kwam ik tegen een burnout, op mijn 24e! Het was een interessante periode in mijn leven. Ik ontmoette toen trouwens ook mijn man.

Mijn lichaam floot mij dus terug. Ze eiste mijn aandacht en tijdens mijn herstel werd ik mij erg bewust van de levensstijl die ik had. Ik begon weer met het beoefenen van yoga. Op een dag hoorde ik op de radio een advertentie van een ayurvedische arts.  Ik maakte een afspraak. Een zaadje werd gepland. Ayurveda had indruk gemaakt op mij.

Ik dacht dat ik na een burnout en eigenlijk een te korte herstelperiode weer “on the top of the world” zou zijn (ego) en dat het niet slechter met mij kon gaan hiervoor. Dat was niet waar. Juist toen ik wilde starten met een nieuwe baan kreeg ik een harde klap. Een vroegtijdige miskraam. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik endometriose had en dat de kans op een zwangerschap niet groot zou zijn. “Waarom? Waarom, waarom, waarom? Het is niet eerlijk!”. Je raad het al…Ik kwam weer in een dal terecht, dit keer nog dieper. Ik moest even weg, weg van alles om mij heen. Ik was toe aan vakantie. Het werd India. Na een actieve vakantie, waar ik onder andere een avondritueel aan de Ganges zag en de Stupa in Sarnath bezocht, kwam ik terug naar Nederland. Na drie weken kreeg ik een uitnodiging van een naaste familielid voor diens bruiloft…. in India. Ja, hoe “toevallig”!? Financieel gezien niet handig, maar “toevallig” kwam er een meevaller en ging ik toch weer naar India. De ervaringen waren mooi. Het was herkenbaar en ik voelde mij┬áfysiek, mentaal en spiritueel sterker. In Rishikesh ging ik met mijn moeder en zusje langs de apotheek voor zonnebrandcreme. De eigenaar bleek een Vaidya te zijn, ayurvedische arts. Uit nieuwsgierigheid en op mijn aanraden ondergingen mijn moeder en zusje een consult. Ik stond versteld van de kennis en kunde van die arts. Het “Ayurveda zaadje” dat een jaar geleden gepland was, was zich op een diepere laag aan het ontwikkelen. Ik ben erg dankbaar dat ik die reis heb gemaakt. Het voelt alsof elke reis steeds voor een diepere transformatie heeft gezorgd. Twee maanden na de vakantie was ik zwanger van mijn zoon. Als we het over “ups and downs” hebben, dan was dit echt de mooiste up! Ik was gezegend door de kracht van de liefde.

Professioneel gezien switchte ik van sales naar marketing, want daar had ik voor gestudeerd. Toch bleef ik de drang voelen om dienstbaar te zijn op gebied van gezondheid. Naast yoga, trainde ik ook iedere week Qigong. Ik werd mij steeds meer bewuster van het energetische lichaam en kwam steeds meer in verbinding met de Bron. Ik merkte wat yoga en qigong voor mij deden en ging opzoek naar zo een combinatie. Die combinatie kwam ik toen niet tegen.

 

“Where the mind goes, the energy flows.”

 

Toen ik mij steeds meer ging verdiepen in spiritualiteit gebeurde er veel. Ik mediteerde veel, mijn frequentie verhoogde en ontmoette steeds meer gelijkstemden. Ik was in een mooie flow. Ik was zwanger van mijn dochter. Het leek alsof alles in een stroomversnelling kwam. Ik merkte wat de kracht van het denken kon doen. Dingen die ik mij bedacht had voor “later” gebeurden “nu”. Op het werk gaf ik, in de pauzes, mijn collega’s advies over voeding en hadden we gesprekken over spiritualiteit. Een half uurtje ging dan wel heel snel voorbij en praatten we na het werk verder. Ik bedacht toen om over een half jaar ontslag te nemen en dan wat anders te gaan doen dichterbij huis. Plotseling kwam mijn functie te vervallen door een overname. Deze gebeurtenis, wat de meeste mensen als een nare ervaring zien, was voor mij een cadeau uit de Kosmos met hulp van mooie zielen die op mijn pad samen zijn. Ik moest een andere richting inslaan en dat deed ik. Ik kan niet beschrijven hoe euforisch het gevoel is wanneer je connected bent met de Bron en dat je begeleid wordt op je eigen unieke pad. Ik ontving tekens en ik genoot ervan. Ik ervoer de kracht van het vertrouwen. Ik kwam uit mijn comfort zone (we verhuisden van Rotterdam naar Noordwijk) en ben toen nog dichterbij bij mijZelf (en de natuur) gekomen. Tegen het einde van de yogaopleiding startte ik met de Qigong teacher opleiding. Mijn bewustZijn groeide en ik verdiepte mij steeds meer in voeding. Ik kwam in contact met een Ayurvedic Practioner (arts is een beschermde term in Nederland die niet voor niet-westerse geneeswijze gebruikt mag worden, daarom wordt de Engelse term Practioner genoemd). Na diverse workshops en een online cursus over Ayurveda gevolgd te hebben, besloot ik de volledige opleiding tot Ayurvedic Pratictioner te doen.┬á Yoga, Ayurveda en Qigong zijn elk los van elkaar al bijzondere en complete levenswijzes. Ik spreek uit eigen ervaring dat ze samen sterker en praktischer zijn, waardoor je sneller in staat van de perfecte gezondheid komt. De perfecte gezondheid is, gezond zijn op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Ik help je daar graag bij.

 

“One moment can change a day,
One day can change a life,
One life can change the world” Buddha

 

Ik blijf mijzelf verder ontwikkelen om nog meer met je te kunnen delen.We zijn allemaal verbonden met elkaar en dienstbaar. We zijn dienstbaar naar de Bron toe, de natuur, de ander en natuurlijk dienstbaar naar jeZelf toe. Goed voor jezelf zorgen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak is geen luxe en niet ego├»stisch, maar een must. Transformatie is wanneer een gedachte een handeling wordt. Jij kan verandering brengen voor jezelf en daardoor ook voor de mensen die je liefhebt en de omgeving. Je dient er wel voor te kiezen. Kies ervoor om gezonder te zijn. Het maakt niet uit op welke manier je goed voor jezelf wilt zorgen. Je kan grote life-changing stappen nemen of kleine dagelijkse aanpassingen doen. Je kunt op mijn steun rekenen. Heb je vragen, stuur dan een berichtje. Ik beloof je dat ik mijn best doe om snel een reactie te geven. Dank je wel dat je deze pagina en de rest van de website gelezen hebt. Bedankt, alle mooie zielen (mijn leraren, studenten, familie, vrienden en oude bekenden) die op mijn pad zijn, waren en komen. Namast├Ę….

 

 

 

 

Login

Register | Lost your password?